Mesarski prehod 3, Maribor, Slovenia

Lokal

Mehiška restavracija & party trendsetter v mestu

TAKO'S - INTERIER

V najstarejšem delu mesta

Od Glavnega trga se proti najstarejšemu delu mesta, Lentu, steka nekaj ulic, med njimi tudi Mesarski prehod, katerega ime priča o nekdanji obrti v mestu. Preden je Mesarski prehod 3 postal Takos, je služil kot klet. V njej so stanovalci hranili tudi krompir in na nekdanje poslanstvo še danes spominja tipični velbani strop, prav tako najbrž ni naključje, da je krompir (patata) sestavni del skoraj vseh Takosovih jedi.

Odrininte masivna kovinska vrata

Za vstop v Takos bomo morali odriniti masivna kovinska vrata. Da pa se za njimi nekaj dogaja, nas opozarja že atraktivna zunanjost. Pozimi na steno pripete mize nas v toplejših mesecih leta kar vabijo, da se usedemo »po bregu gor ali po bregu dol«. Na vzpenjajoči se (ali spuščajoči, odvisno, s katere smeri se usedemo) ulici bomo uživali v prijetni senci in v slikovitem koščku razgleda na stari del Maribora in na mimoidoče. Da gre za mehiško restavracijo, nas opozarja velik zelen kaktus ob vhodu ter del ponudbe, barvito izpisan na polknih restavracije.
Lokal Lent


Več kot le restavracija

Počutite se domače

Notranjost z 48 sedišči je ravno dovolj velika, da se v prostoru počutite domače in imate vso zasebnost hkrati, še zlasti, če izberete enega od dveh separejev pri oknu. Sedeli boste za mizo iz originalnega mehiškega mahagonija, les pa se v prostoru druži s kovinskimi (a oblazinjenimi stoli), posebnost prostora je velika stenska kovinska tabla z reliefnimi ornamenti in izvirne kovinske svetilke. Tudi šank z vzorcem v stilu žaluzij je kovinski, prostoru dajejo svoj čar tudi simbolne podobe iz neke stare kulture na stenah.

Vstopite :)

Stena nad šankom je poslikana z grafiti, ki nosijo sporočilo o Takosu, pod njo pa so zapisane aktualne informacije o naši ponudbi. Tokrat vas obveščamo o naši »srečni uri«, ki jo imamo vsak petek in soboto med 20.00 in 24.00, zajema pa 1=2 ponudbo določenih pijač.

Sporočila o Takosu

Naši natakarji so vselej oblečeni v lične majice, ki se razlikujejo glede na dnevno ali nočno dogajanje. Če so dnevne bolj umirjene, pa boste naše osebje ponoči lažje opazili v fluorescentnih majicah.
Lokal Lent


 

logo sp
Copyright / Vse pravice pridžane. Takos.si 2017