Mesarski prehod 3, Maribor, Slovenia

O nas

Mehiška restavracija & party trendsetter v mestu

O Takosu

Z vami že od leta 1995

Pisalo se je leto 1995, ko je svet spoznal Windowse 95, prvič slišal za Hale-Boppov komet in je v kinematografih osvajal Desperado … in tega leta je v enem najlepših kotičkov Maribora, na Lentu, vrata odprl Tako's, prva mehiška restavracija v mestu. Hitro se je Tako's s svojo unikatno zgodbo zasidral v srca (in trebuščke) Mariborčanov, naš prag pa so vse odtlej prestopili številni gostje iz vse Slovenije in mnogih držav sveta.

Pomen besede TAKOS

TAKOS izhaja iz besede Taco, ki v Mehiki velja za eno najpogostejših oblik jedi in je sestavljena iz koruzne ali pšenične tortilje, polnjene z različnimi nadevi. TAKOS je mehiška restavracija, ki skuša ujeti duh Mehike v hrani in ambientu.
Lokal Lent


Naša zgodba

Gradimo jo skupaj z vami

Tako's je več kot restavracija. Je prostor, kjer lahko v miru spijete prvo jutranjo kavo ob vonju našega sveže pečenega kruha in prav tako v naši kuhinji pripravljenih piškotov. Je prostor, kamor povabite svoje poslovne partnerje in je prostor, kjer si skriti pred očmi radovednežev zaljubljeno zrete v oči. Je prostor, kjer se na večerni zabavi srečata študent in njegov profesor, delavec in direktor. Predvsem pa je Tako's mehiška restavracija, ki poskuša ujeti duha Mehike v hrani in ambientu in od tod tudi ime restavracije; izvira iz španske besede »taco«, ki pomeni tipično mehiško jed iz pšenične ali koruzne tortilje, polnjene z različnimi nadevi.
Del Mehike želimo prinesti med vas, nenazadnje je to tista dežela, kjer se ljudje počutijo zelo srečne, saj je njihova dežela posejana z izjemno lepoto naravne in kulturne dediščine, ljudje pa svojo vedrino in gostoljubje ohranjajo z glasbo, petjem in plesom.

Že 21 let doživetje raznolikih kulinaričnih, glasbenih in družabnih občutij

Tako's je tako že 21. leto doživetje raznolikih kulinaričnih, glasbenih in družabnih občutij. Je lokal generacij, zato naj vam ne bo nenavadno, če vas bomo nekega dne poklicali po imenu in vam brez vprašanja postregli vašo najljubšo jed ali natočili priljubljeno tekilo. V tem duhu smo leta 1999 v življenje obudili tudi Tako's Dos v nakupovalnem središču Europark.
Blagovna znamka Tako's je v lasti družinskega podjetja Junior d.o.o., ki ga vodi Ivan Dobaj, ki skupaj s 30 sodelavci ustvarja svojevrstno kulinarično zgodbo, ki še danes jadra na krilih evforičnosti izpred dveh dekad.
Veter v krila pa dajejo ljudje; tisti, ki s preizkušenimi in vedno novimi idejami verjamejo v Tako's in predstavljajo trdno jedro ekipe in tisti, ki prestopajo prag Takos'a – nekoč še sami otroci, sedaj pa že s svojimi otroki.
Lokal Lent


Spekter raznobarvnih in raznopekočih omak

Boss Ivan pove, da je gostom sicer prihranjen tipični mehiški zelo pekoč okus jedi, a vročine željnim brbončicam je seveda vselej na voljo spekter raznobarvnih in raznopekočih omak, ki jih dodajajo po želji. Dve restavraciji Tako's s tako dolgo tradicijo sta zgodbi o uspehu tudi zato, ker so naši cilji že od vsega začetka enaki: kakovost, dobra energija in vedno kaj novega.
 

logo sp
Copyright / Vse pravice pridžane. Takos.si 2017